als kwaliteit telt
Home » Diensten » KNX Gebouwbeheersystemen

KNX Gebouwbeheersystemen

De eisen aan de installaties in een gebouw, of het nu om een luxe woning gaat, een kantoor of een zorgcomplex, zijn hoger geworden -met conventionele installatietechniek zijn deze niet te realiseren-, men wil de verschillende disciplines met één systeem kunnen beheren en bedienen. Dat systeem is er nu, KNX, een compleet en volwassen systeem dat het management van verlichting, verwarming, jaloezieën regelt, aan energiemanagement en beveiliging doet en dat toekomstgericht is. Inbraak-, brand- en andere alarmeringen en signaleringen kunnen gekoppeld worden. Toekomstige wijzigingen en aanvullingen kunnen veelal softwarematig worden gerealiseerd zonder dat er installatietechnisch veranderingen moeten worden aangebracht.

Een bussysteem is een netwerk dat naast en voor een deel in plaats van het lichtnet wordt aangelegd. De daarbij behorende componenten bestaan uit sensoren en actoren die allen aan de bus aangesloten worden. Door de intelligentie die in de componenten is ingebouwd en softwarematig wordt aangestuurd kunnen complexe schakelingen worden uitgevoerd.

Het systeem werkt decentraal, maar er kan ook gekozen worden voor een centrale functie dat van het hele systeem alle schakelingen controleert en zo nodig waarschuwingssignalen genereert. Vanwaar uit ook alles bediend en/of uitgelezen kan worden. Voor deze visualisering staan verschillende opties open, van ruimtecontrollers voor gelimiteerde functies tot color-touchscreens en touch-pcs voor complexe en complete installaties. Ook audio multirooming behoort tot de mogelijkheden. Indien gewenst kan er door een combinatie te maken met het Funkmanagementsysteem ook gewerkt worden met afstandbedieningen.

Kortom, met KNX haalt u meer comfort, bedieningsgemak en veiligheid in huis.

www.smart-housing.nl Speciaal voor de eerste oriëntatie op gebied van het KNX gebouwbeheersysteem heeft JUNG www.smart-housing.nl ontwikkeld. Dit is een interactieve website die de particuliere consument aan de hand meeneemt en begeleidt door een animatie van een modern woonhuis met Facility Pilot visualisatie.