als kwaliteit telt
Home » Diensten » Elektromobiliteit

Elektromobiliteit

Laadstations voor particuliere toepassing Voor de particuliere omgeving zoals garages, carports en parkeerplaatsen bij woningen of appartementen heeft MENNEKES twee series laadstations ontwikkeld: de Home Charger Comfort en AMAXX® laadstations.

De laadstations uit de Home Charger Comfort serie hebben een designbehuizing van roestvrij staal met poedercoating, beschikken over één aansluiting Type 2 voor Modus 3 laden en hebben beschermingsgraad IP 44 waardoor zij voor gebruik buiten geschikt zijn.  Een slot beveiligt de behuizing tegen het openen door onbevoegden. Het laadproces kan beginnen direct na de succesvolle aansluiting van de elektrische auto, er is geen autorisatie vooraf vereist. De MENNEKES Home Chargers Comfort zijn verkrijgbaar in vier verschillende uitvoeringen. De onderlinge verschillen liggen in de beveiligingen en het laadvermogen of uitvoering met kabel in plaats van een contactdoos.

De AMAXX® laadstations zijn ook als laadpunt voor de privé omgeving inzetbaar. Door hun behuizing van slagvast kunststof zijn zij voordeliger, maar wel robuust en eventueel ook in een bedrijfsmatige omgeving toe te passen. Ook in de AMAXX® laadstations kennen we een viertal varianten.

Stand alone laadstations voor semi-openbare toepassing In semi-openbare omgeving worden laadstations geplaatst bij parkeerplaatsen of –garages van kantoorgebouwen, horecagelegenheden of winkelcentra. Voor deze toepassingen zijn verschillende laadstations beschikbaar, waaronder laadzuilen en wandstations.  Ook hierin kennen we verschillende uitvoeringen, in vermogen oplopend van 16A 1-fase (3,7kW) tot 32A 3-fasen (22kW) per contactdoos en met of zonder vorm van autorisatie middels een sleutelschakelaar of extern te bedienen relais. De MENNEKES laadstations voor deze beide omgevingen zijn aansluitklaar voorbedraad en zijn direct na aansluiting op het lokale net bedrijfsklaar.